atelier-21220-logo-white-circle-01

Rave

Stage Ritual

rave-stage-ritual-performance-06

01

September

Rave

Színpadi rituálé

(60 perc)
A RAVE Cserepes Gyula első olyan munkája aminek csakis alkotója, azaz ő nem szerepel a színpadon. Az előadás alapjául a magyar származású amerikai antropológus, Felicitas D. Goodman rituális testtartásokkal kapcsolatos kutatási eredményei és az azokból levezetett gyakorlat szolgál. Az ún. eksztatikus testtartások által kiváltott transzállapotban tapasztalt élményekből kiindulva a három előadó és a koreográfus arra keresik a választ, hogy milyen, a génjeinkbe kódolt, ősi bölcsesség jelenik meg a mozgásban és a táncban ezeken az archetipikus testtartásokon keresztül.
A tradíció az évszázadok során letisztult bölcsesség. A révület során ehhez az évezredek során felhalmozódott tudáshoz kapcsolódva szellemülnek át a táncosok. Azáltal, hogy önmagukat a lehető legnagyobb mértékben nyitják meg ezen láthatatlan bölcsesség előtt, arra tesznek kísérletet, hogy a testük médiumán keresztül a nézőkkel is megosszanak valamit ebből a tudásból.
A RAVE egy olyan színpadi rituálé, melynek során a lélek és a szellem egyenrangú  párbeszéde a test nyelvén közvetítődik. Az előadók átszellemülése által a közönség is  részesülhet a révület ősi élményéből. Kóstolót kaphat abból, hogy a szürke hétköznapokon  túl egyensúly uralkodik a világban. Ennek a harmóniának a meg- és átélésére teszünk  közös kísérletet. A három táncos, mint három sámán, érzékenységet, harmóniát, békét  közvetít.
► RAVE Trailer
RAVE Online fotókiállítás
Videódokumentáció: Batka Máté, Dimeth Balázs
Fotódokumentáció: Dömölky Dániel
Konzulens: Sándor Anna
Külön köszönet: Cserepes Zoltán, Eredics Lilla, Erős Balázs, Fogarasi Zoltán, Kiss Rebeka, Partig-Kis Erika, Talló Gergely
Produkció: Atelier 21220
Koprodukciós partnerek: MU Színház, Műhely Alapítvány
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap – Imre Zoltán Program, OFF Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma